Lektionsverksamhet

Vi erbjuder lektioner för alla nivåer!

Vill du börja rida hos oss?
 

- Kolla viken grupp nivå du tror dig passa i.

- Mejla kallgards@outlook.com , uppge fullständigt namn, personnummer, adress, telefon, gruppnivå och dagar i veckan du kan rida på.

                                                                                          VÄLKOMMEN!

Från början
Grunden
Med målet i sikte

Ridlekis från 3år

Tillsammans med förälder och ridlärare görs ponnyerna i ordning för ridning. När detta är klart går vi in i ridhuset, förälder leder själv sitt barn.

Eleverna försöker att hitta balansen på hästryggen, följa med i hästens rörelser, träna grundsits och bekanta sig med hästen. 
 

Nybörjare från 5år

Med hjälp av förälder görs ponnyn i ordning för ridning. Eleverna försöker följa med i hästens rörelser, träna grundsits och ridvägar. Kan en del av lektionen rida själv utan ledare.

Nivå 1

Här utvecklas ridträningen. Eleverna jobbar med sitsen och grundläggande hjälper, dvs framåtdrivande, förhållande och vändande hjälper. Under lektionerna tränas olika ridvägar. Eleven ska själv kunna kontrollera sin häst i skritt och trav.
På denna nivå kan även vissa elever vara mogna att testa på galopp.
 

Nivå 2

Här fortsätter ridträningen att utvecklas. Under lektionerna utvecklas ridvägarna.
Eleverna förväntas kunna hantera sina hästar i galopp 1 och 1, mogna för att pröva galoppera alla samtidigt.

Nivå 3

Här fortsätter ridträningen att utvecklas och till de grundläggande hjälperna läggs även den sidförande hjälpen in. Eleverna förväntas själva kunna hantera sina hästar i galopp samtidigt.
 

Nivå 4 , Specialgrupper

Det här är första steget för de elever som siktar på att så småningom börja tävla. Betoning läggs på korrekt sits, position och hjälpgivning och noggranna vägar.
Eleven introduceras inför att arbeta sin häst mer självständigt.

© 2023 by Timberland . Proudly created with Wix.com